Sosyal Sorumluluk

Suriyeli Kardeşlerimizin Yanındayız

Vakıf kulübümüz “Kardeşlerimizin Yanındayız” sloganıyla Suriye - İdlib kırsalındaki eğitim gören 500 çocuğa kırtasiye ve kıyafet yardımı yaptı. Gezi kapsamında İHH’nın mihmandarlığında Hatay - Reyhanlı’da bulunan 35 yetim çocuk ve 15 dul kadının kaldığı Halime Sadi Yetimhanesi ziyaret edildi. İHH Reyhanlı Koordinasyon Merkezi, Mec Rehabilitasyon Merkezi, Aktif Akademi Eğitim Merkezi, Dikiş Evi, Yetim Yaşam Merkezi ziyarete edilerek çocuklara kırtasiye malzemeleri hediye edildi. Geziye katılan öğretmenlerimiz ziyaretler boyunca savaş sırasında yaralanan, yetim kalan, anne ve babasını kaybeden çocuklarla vakit geçirdiler.

Ayrıca Babu’l- Hava giriş kapısından girerek, sınırın 70 km içerisindeki İdlib kırsalında ziyaret ettiğimiz okulda 500 öğrenciye velilerimizden gelen destekle oluşturduğumuz kırtasiye setleri hediye edildi. Okulumuz 4. Sınıf öğrencilerimizin ördükleri 80 atkı yetim çocuklara verildi. İHH tarafından Suriye sınırları içerisinde oluşturulan 3 er odalı 100 evlik Rahmet Köyü de ziyaret edildi. Ziyaret boyunca okulumuzun ve velilerimizin destekleriyle yapılan çalışmanın bereketi fazlasıyla görüldü. Katkılarından ve desteklerinden dolayı her bir velilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.