Başucumdaki Dost 8. Kitap Okuma Yarışması

ÖZEL İSTANBUL BİLİM ANADOLU LİSESİ

“BAŞUCUMDAKİ DOST” 8. KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM: Özel İstanbul Bilim Anadolu Lisesi

YARIŞMANIN KONUSU: Kitap Okuma Yarışması “100. Yılında Milli Mücadele: Yahya Kemal Özel”

YARIŞMANIN AMACI:  Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmektir.

HEDEF KİTLE: İstanbul geneli Ortaöğretim okullarının 9,10 ve 11. sınıf öğrencileri

YARIŞMA TAKVİMİ

01 Kasım 2018: Okullara duyurulması

19 Nisan 2019: Son başvuru tarihi

27 Nisan 2019: Kitap okuma sınavının yapılması.

Mayıs 2019: Ödül töreni (Tören günü ve saati sonradan bildirilecektir.)

Yarışmada okulu temsil edecek öğrencilerinin seçiminin yapılması ve okul müdürlüğü tarafından şartname ekindeki başvuru formunun doldurulup basakcaliskan@bilimkoleji.k12.tr adresine e-posta olarak gönderilmesi suretiyle yarışmaya kayıt yaptırılması.

KATILIM ŞARTLARI

1- İstanbul geneli resmi ve özel orta öğretim kurumlarında 9,10 ve 11. sınıf öğrencisi olmak,

2- En fazla 5 öğrenci ile temsil edilmek.

YARIŞMA ŞARTLARI

1- Okunacak Kitaplar;

a) Yahya Kemal Beyatlı – Eğil Dağlar –  İstanbul Fetih Cemiyeti Yayınları

b) Ahmet Hamdi Tanpınar – Sahnenin Dışındakiler – Dergâh Yayınları

c) Yakup Kadri Karaosmanoğlu – Yaban – İletişim Yayınları

d) Kemal Tahir – Esir Şehrin İnsanları – İthaki Yayınları

e) Peyami Safa – Biz İnsanlar – Ötüken Neşriyat

2- Yarışmacılar yukarıdaki beş kitabın tamamından sorumludur.

3- Her kitaptan 20, toplamda 100 soru sorulacaktır. Sorular çoktan seçmeli olacak ve dört yanlış bir doğruyu götürecektir. Genel değerlendirme 100 soru üzerinden yapılacaktır.

4- Eşitlik durumunda konsept kitap (Yahya Kemal Beyatlı –  Eğil Dağlar ) netlerine bakılacaktır. Eşitlik halen bozulmazsa yarışmacıların doğum tarihlerine bakılarak sıralama yapılacaktır. Yaşı küçük olan öğrenci sıralamada öncelikli olacaktır.

5- Sınava gelen öğrenciler, yanlarında nüfus cüzdanı bulundurmak zorundadırlar.

İLETİŞİM BİLGİLERİ (Başvuru)

Okul müdürlükleri, yarışmaya katılacak öğrencilerin bilgilerini ekteki forma eksiksiz doldurup, öğrencinin resmini ilgili bölümlere ekledikten sonra basakcaliskan@bilimkoleji.k12.tr adresine göndereceklerdir.

Telefon Bilgi / İrtibat: 0212 698 24 24 (Başak ÇALIŞKAN HARDAL)

SEÇİCİ KURUL

İstanbul Bilim Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri