Kardeşlikte Sınır Tanımıyoruz…

İstanbul Bilim Koleji ile Kosova Prizren’de bulunan Uluslararası Maarif Okulu öğrencileri TÜR-KO(Türkiye-Kosova Ortak Kültürlerde Buluşma) projesi kapsamında bir araya geldiler. Beş günlük programın ilk gününde kongre merkezimizde ortak etkinlik yapıldı. Etkinliğin açılış konuşmalarını okul müdürümüz Rahmi Güler ile kardeş okulumuzun müdürü Ali Sedat Aslan, kurucumuz Vedat Toy, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş ve Türkiye Maarif Vakfı Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe yaptılar. Program öğrencilerin yöresel halk oyunları, ülke tanıtımları, şarkılar ve şiirlerle devam etti. İki okul öğrencileri uluslararası İngilizce programı uygulamalarından dolayı sunumlarını ağırlıklı olarak İngilizce yaptılar. Proje kapsamında misafir öğrencilerimiz İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezecekler ve öğrencilerimizin evlerinde konaklayacaklar.