Mehmet Akif'i Anma ve Anlama Haftası

Vefatının 81. yıl dönümünde "Akif'i Anmak ve Anlamak" konulu bir dizi çalışmalar yaptık. Geleneksel olarak 9. Sınıf öğrencilerinin düzenlediği anma etkinlikleri aralık ayı içine yayılarak birçok açıdan büyük şairi tanıma ve anlama imkânını sağladı. Türk Dili ve Edebiyatı zümresinin himayesinde gerçekleşen Mehmet Akif temalı pano yarışması, bilgi yarışması ve mektup yarışması öğrencilerimizin bilgiye farklı bir yönden ulaşmalarını sağlarken İstiklal Marşı, Çanakkale, Asım'ın nesli, birlik ve beraberlik kavramlarını da özümsemelerini sağladı.

9. Sınıflar arasında düzenlenen pano yarışmasında Bilim Anadolu Lisesi 9/B şubesi birinci oldu. Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, edebi şahsiyeti ve İstiklal Marşı konularından sorumlu olarak gerçekleşen "Mehmet Akif Ersoy Bilgi Yarışması" öğrencilerimizin bilgiye farklı bir açıdan erişmesini, eğlenerek öğrenmeyi keşfetmelerini sağladı. Bu yarışmamızda Bilim Fen Lisesi öğrencilerinden Eren Bayrak ve Ömer Faruk Potaş birinci olarak çıktılar.

Son olarak gerçekleştirdiğimiz yarışmaysa mütefekkir şaire olan derin duyguların ifade edilmesini ve Asım'ın nesli nitelendirmesine layık olmayı amaçladı. Bilim Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri arasında gerçekleşen "Mehmet Akif'e Mektup" konulu yazı yarışmamıza katılan öğrencimiz Helin Oğuz mektup yarışmamızda jürimizin değerlendirmeleriyle birinci oldu. Öğrencilerimizi çeşitli yarışmalarla ve etkinliklerle gerçekleştirdikleri anma programımızdan dolayı tebrik ediyor, nice anlamlı başarılara ulaşmalarını temenni ediyoruz.