Dilimiz Kimliğimizdir Türkçe Yarışması Sonuçlandı

2017 yılının Türk dili yılı ilan edilmesinden dolayı ilçe genelindeki ortaokullar arasında “Dilimiz Kimliğimizdir” konulu bilgi yarışması düzenledik. Öğrencilere güzel Türkçemizin unutulmaya yüz tutmuş 100 kelimesi gönderilerek ilgili kelimelerle cümle kurulması istendi. Türkçe'nin düzgün kullanılması ve konuşulmasının hedeflendiği yarışma iki aşamada gerçekleştirildi.

İlk aşamayı geçen beş öğrenci finale kaldı. Final yarışması öncesi Özel İstanbul Bilim Ortaokul Müdürü Rahmi Güler şunları söyledi: “Kelimelerimizin gücü oranında ülkemizin de gücü olur. Osmanlı Devletinin yaklaşık 400 yıl egemen olduğu Bosna-Hersek’te bugün yaklaşık 6000 Türkçe kelime kullanılmaktadır. Biz ise bugün çevremizde yabancı kelimeleri görmekteyiz. Günlük yaşamımızda da güzel dilimizi kirletmekteyiz. Buna fırsat vermemeliyiz.”

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz da şunları ifade etti: “Özel İstanbul Bilim Ortaokulu ile böyle anlamlı bir yarışmaya ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyorum. Öğrencilerimizin konu ile ilgili duyarlılığından da ayrıca mutluluk duydum. Güzel dilimiz Türkçemizin korunması adına duyarlı davranmak zorundayız.”

Kura ile çekilen kelimelerden kurulan cümlelere değerlendirme kurulunun verdiği puanla 75. Yıl İmam Hatip Ortaokulu'ndan Hilal Parlak 1. oldu. İMKB Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'ndan Esma Buse Aslan 2. oldu. Aynı okuldan Bilge Nur Demirci ise 3. oldu. Etkinlik öğrencilere hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

BASIN