Bilimin Takipçisiyiz...

Özel Bilim İstanbul Bilim Fen Lisesi öğrencileriyle birlikte Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen ‘’Bem Days’’etkinliğine katıldık. Dört panelin düzenlendiği etkinlikte Spark up: Girişimcilik panelinde Viralif , Scorp , Shiftdelete.net, Openfab şirketlerinin CEO ve kurucularından Influencer sektörü hakkında ayrıntılı bilgi aldık.

Otomotivin geleceği hakkında düzenlenen ikinci panelde Ford Otosan, FEV, Eşarj şirketlerinin üst düzey yöneticileri bizlerle birlikte oldu. Şirketlerin yaptıkları ARGE çalışmaları hakkında bilgilendirildik ve geleceğin teknolojilerinden haberdar olduk.

Yapılan üçüncü panelde Robotik ve Mekatronik Sistemler hakkında bizi bilgilendiren Doç.Dr.Utku Büyükşahin yaptığı çalışmalarla sektörde nelerin değiştiğini ve aldığı patentlerle istediğimizde neleri başarabileceğimizi gözler önüne serdi.

Günün son panelinde Cambridge Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren Prof.Dr. Mete ATATÜRE yaptığı muhteşem sunumla bilim ve bilim insanlarına dair farklı bir bakış açısı kazanmamızı sağladı. Dünya çapında tanınan bir bilim insanıyla geçirilen muhteşem dakikalar öğrencilerimizde kalıcı izler bıraktı.