7.Başucumdaki Dost Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni

"Okumak iki ruh arasındaki aşıkâne sohbettir." diyor Cemil Meriç. Okuduğumuz kitaplar İstanbulumuzun güzide okullarını bir araya getirdi. 7. Başucumdaki Dost Kitap Okuma Yarışması öğrencilerin, öğretmenlerin ve yarışmada derece alan misafirlerin katılımıyla başladı. Şair-yazar İsmail Kılıçarslan'ın gerçekleştirdiği söyleşiye öğrencilerin yazma ve okuma üzerine soruları renk kattı.

Ödül töreninde 3. 2. ve 1. olan öğrencilere, öğretmenlere ve okul idarecisine kitap seti, hediye çeki takdim edildi. Barbaros Anadolu Lisesi öğrencileri: "İyi hazırlandık, iyi okuduk. İyi yazarları okuduğumuz için keyifli bir şekilde hazırlık ve sınav sürecini geçirdik." dedi. Ödüllerin ilk üçünü alan Barbaros Anadolu Lisesi dakikalarca alkışlandı.

İstanbul Bilim Koleji öncülüğünde gerçekleşen yarışma ve ödül töreni kadın yazını ve kadın yazarlar teması üzerine kurgulandı. İslam'ın kadına verdiği değeri eserlerinde ve yazılarında işleyen yazar Fatma Aliye'nin adına düzenlenen ödül töreninde özelikle öğrencilerin coşkusu ve katılımcıların aldıkları keyif dikkat çekiciydi. Batı'nın Osmanlı kadınına bakışını değiştirecek ifadeleri olan yazar Fatma Aliye adına çıkartılan kitapçık dağıtımı ve ardından misafirlerimizle yenilen öğle yemeğinden sonra ödül törenimiz son buldu.